Ιστορική φωτο Εργατικού ΑστήρΑ.Σ. ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ

 Ο Α.Σ. ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ιδρύθηκε το 1974 και αποτελεί την ιστορική συνέχεια του Εργατικού Αστήρ Χωριστής (1928-1929) και του Αθλητικού Ομίλου Χωριστής (Α.Ο.Χ. 1949).

Από την ίδρυση του (ως Ορφέας πλέον) το 1974 μετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δράμας ενώ τις σεζόν 1982-1983,1985-1986 και 1986-1987 συμμετείχε στο τότε περιφερειακό πρωτάθλημα της Εθνικής Ερασιτεχνικής (σημερινή Γ΄ Εθνική).orfeas1

Ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Δράμας το 1985 και τρεις φορές πρωταθλητής στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία 1980, 1989 και 1994.

Από το 2000 έχει οργανώσει και λειτουργεί την δική του ποδοσφαιρική ακαδημία της οποίας οι πρώτοι «μαθητές» στελεχώνουν πλέον την ανδρική ομάδα του συλλόγου και άλλες ομάδες του Νομού και γειτονικών νομών που αγωνίζονται σε επαγγελματικές κατηγορίες. Επίσης κατά καιρούς έχει παραχωρήσει ποδοσφαιριστές της σε τμήματα υποδομής μεγάλων συλλόγων όπως ο Ατρόμητος Αθηνών (Συμεωνίδης Σωκράτης και Μιχαλάκης Χαρίσης), Ολυμπιακό Πειραιώς (Αμαραντίδης Κυριάκος διεθνής με την Εθνική U16), SCODA Ξάνθη (Ιωσηφίδης Αλέξανδρος) Δόξα Δράμας (Βουτσινά Μάριο, Δούμπλατζη Μιχάλη, Συμεωνίδη Σωκράτη, Ματσιώρη Βασίλη κ.α.) αλλά και στην γυναικεία ομάδα του νομού μας Αμαζόνες Δράμας (Κοτσάκι Στέλλα διεθνής με την Εθνική κορασίδων και νεανίδων).

            Στόχος του συλλόγου είναι να παρέχει την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά της Δημοτικής μας Κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής να αθλούνται και να απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού με την διαρκή βελτίωση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ήδη υπάρχουν 2 πλήρη γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα μικρότερο βοηθητικό για την εξυπηρέτηση όλων των τμημάτων καθώς και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.